Ce Targuri de Craciun trebuie sa vizitezi in 2018

Stiu ca pare putin cam devreme sa povestim de Craciun insa este cu siguranta perioada perfecta pentru a-ti face planurile pentru o calatorie dedicata celor mai frumoase Targuri de Craciun din Europa.

Decembrie este magic dar magice sunt si locurile pe care ti le recomand sa le vizitezi in aceasta luna. De-a lungul timpului, am gasit locuri la care ma gandesc cu drag si unde as reveni an de an. Orasele imbracate in haina de sarbatoare sunt cele mai frumoase iar pietele de Craciun se intrec care mai de care in oferte irezistibile. 

Alexandra Cristian - 20171202 202146 e1512504808138

Iata mai jos top-ul celor mai frumoase targuri de Craciun pe care le-am vizitat si pe care ti le recomand cu caldura sa le descoperi:

Rothenburg, orasul unde este Craciun in fiecare zi

Doamne, cum este Craciunul aici! Locatia mea preferata de Craciun este Rothenburg ob der Tauber din Germania si sustin cu tarie ca iubitorii acestei sarbatori trebuie neaparat sa viziteze orasul. Mai mult, aici este Craciun in fiecare zi. Da, da, stiu ca suna ciudat insa Rothenburg ob der Tauber este renumit pentru magazinele Kathe Wohlfahrt care comercializeaza decoratiuni de Craciun tot timpul anului. Vitrine animate cu veseli ursuleti, soldatei, muzeul Craciunului, cutiute muzicale, globuri colorate…si luminile…luminile sunt orbitoare in Rothenburg. Mai multe detalii despre Universul Craciunului din Rothenburg, gasiti aici: Rothenburg, orasul unde este Craciun in fiecare zi.

Targul de Craciun de anul acesta o sa fie deschis in perioada 30.11 – 23.12.2018.

Alexandra Cristian - Rothenburg

Viena, regina targurilor de Craciun

Orasul meu de suflet, Viena, gazduieste cele mai spectaculoase piete de Craciun. Inainte de a vizita alte locuri in perioada sarbatorilor de iarna, trebuie sa ajungi aici. Viena se transforma complet in sezonul de iarna, este cocheta, luminoasa, fascinanta…de poveste. Viena magica are atmosfera de Craciun si cred ca este cea mai populara destinatie din Europa in perioada sarbatorilor de iarna. Mai multe detalii, aici: Viena, regina targurilor de Craciun.

Targuri de Craciun se organizeaza in mai multe locatii: centrul orasului, langa Catedrala Stephansplatz (16.11-26.12), in Piata Primariei  (Rathausplatz – 17.11-26.12), la Palatul Belvedere (23.11-26.12), la Palatul Schonbrunn (24.11-26.12) pe Karlsplatz (23.11-23.12), Maria Theresien Platz (26.11-26.12) si altele.

Recomand Viena cu drag, oricand si oricui. Pe langa atractia principala in aceasta perioada, tagurile de Craciun, exista numeroase obiective care trebuiesc vizitate. Recomandarile mele, aici:  It was love at first sight, Viena.

Alexandra Cristian - Viena

Targul de Craciun din orasul lui Mozart, Salzburg

Orasul care m-a cucerit de la prima intalnire, cochet, elegant, cu oameni stilati, un oras linistit in care cred ca as putea sa traiesc. Targurile de Craciun din Salzburg aduna sute de tarabe pline cu bunataturi si decoratiuni care iti iau ochii. Mai multe, am scris aici: Targul de Craciun din Salzburg, Austria 

Targurile de Craciun din Salzburg se desfasoara in cele doua piete principale Domplatz si Residenzplaz. Acest minunat Christkindlmarket este unul dintre cele mai vechi din lume, organizandu-se inca din anul 1974. Targul este deschis in perioada 21 Noiembrie – 26 Decembrie. Orele de deschidere: L-J 10:00 – 20:30, V 10:00 – 21:00, S 09:00 – 21:00, D 09:00 – 20:30. In 24 Decembrie, programul este de la 09:00 – 15:00 iar in 25 si 26 Decembrie 11:00 – 18:00.

Daca ai mai mult timp la dispozitie, iti recomand sa vizitezi orasul pentru ca este unic. Principalele obiective turistice le gasesti aici: Salzburg, orasul lui Mozart. La doar 70 km distanta de Salzburg, poti trai o poveste de iarna in Hallstatt. Am scris mai multe despre aceasta locatie fascinanta, aici: Poveste de iarna in Hallstatt.

Nu rata specialitatile austriece de la Zipfer Bierhaus. 

Alexandra Cristian - Salzburg

Targul de Craciun din Innsbruck

Capitala Tirolului, Innsbruck este renumit pentru sporturile de iarna iar in perioada de dinaintea sarbatorilor, numerosi turisti poposesc o vreme in oras, pentru a admira Targurile de Craciun. 

Cele 6 Targuri de Craciun incep in 15 noiembrie si sunt deschise pana pe 6 Ianuarie 2018. Toate sunt amplasate in zona centrala, cel mai mare fiind localizat in piata centrala, sub Acoperisul de Aur, cel mai renumit obiectiv din Innsbruck. Mai multe detalii gasesti in articolul dedicat acestui fascinant oras: Targul de Craciun din Innsbruck, Austria.

Daca ajungi in zona, trebuie neaparat sa aloci cateva ore, Universului Swarovski. O descriere mai ampla a acestei stralucitoare locatii, gasesti aici: Universul Swarovski din Wattens – Austria

In inima muntilor, am gasit un loc de cazare, WOW: In inima muntilor – Hotel Romerhof Garni, Igls – Austria

Alexandra Cristian - Innsbruck

Targul de Craciun din Sibiu

Aflat la cea de-a 12 editie, targul de Craciun din Sibiu este magic. Zeci de expozanti isi asteapta vizitatorii si in acest an cu produse specifice sezonului, cu decoratiuni si accesorii de iarna dar si delicatese pentru toate gusturile. 

Inaugurarea targului va avea loc in 16 noiembrie printr-un spectacol de muzica si lumini sustinut de Radu Nechifor & Friends.

Program targ: 16.11 – 03.01.2019, zilnic intre orele 10:00 – 22:00.

Poze de la editia de anul trecut, gasesti aici: Targul de Craciun din Sibiu.

Alexandra Cristian - Sibiu

Targurile de Craciun din Milano

Acum 2 ani am petrecut Revelionul in Milano si am prins targurile de Craciun inca deschise. Articolul intreg, aici: Revelionul 2017 pe strazile din Milano

Standuri pline de bunatati italiene: branzeturi, pizza, arancini, brezel cu mozzarella si sunca, clatite, cannoli, ciocolata si bomboane…aici e Raiul Gurmanzilor. Pentru cei in cautare de suveniruri si cadouri, varietatea este la ea acasa: genti de piele, caciuli, bijuterii handmade si alte accesorii, decoratiuni de Craciun care mai de care mai atractive.

Piata de Craciun de langa Domul din Milano este deschisa in perioada 25 Noiembrie – 10 Ianuarie, intre orele 09:00-21:00.

Alexandra Cristian - Milano

Targurile de Craciun din Praga

Praga este un oras de aur, atat iarna cat si vara. Iarna, imbraca haina de sarbatoare si se transforma intr-unul dintre cele mai cautate orase pentru targurile de Craciun. Sunt impresionante pietele tematice organizate in Old Time Square si Wenceslas Square…Praga imbracata in straie de sarbatoare este alegerea ideala pentru o vacanta de basm.

Pietele sunt deschise intre 1 Decembrie si 6 Ianuarie 2019. Standurile ofera numeroase optiuni de shopping pentru cei care sunt in cautare de cadouri, la mare cautare fiind decoratiunile din sticla de Boemia.

Alexandra Cristian - Praga

Targurile de Craciun din Paris

Paris, mon amour, gazduieste unele dintre cele mai frumoase Targuri de Craciun…sau poate ca este de vina cadrul in care se desfasoara acestea. Imi amintesc si acum cat de impresionata am fost de multitudinea de dulciuri perfect aliniate in casutele albe de pe Champs Elysee. Votez Targul de Craciun de la Paris ca fiind pe locul 1 la varietatea de dulciuri. O vizita in Orasul luminilor in aceasta perioada, este un must have! Pentru mine, a fost prima data cand vedeam Parisul…si era decembrie, fara zapada dar cu atmosfera de sarbatoare. Am fost fermecata de Galeriile Lafayette in fata carora era adunata o multime de oameni, atrasi fiind de scenetele animate incastrate in fatada mall-ului…iar in interior…MAGIE!

Targul de pe Champs Elysee este deschis incepand cu jumatatea lunii noiembrie, pana la inceputul lui ianuarie. Pe langa acesta, se mai organizeaza si si alte targuri langa Notre Dame, Gara de E, cartierul La Defense si Montmartre, etc. In total sunt 15-20 de targuri.

Alexandra Cristian - Paris

Love,

A.C.

Comments