Viena, Regina Targurilor de Craciun

Viena este un oras aproape de sufletul meu, locul unde am iesit din tara doar pentru “o cafea” si o scurta plimbare…este locul unde am ajuns cand am iesit din Romania pentru prima data si orasul pe care l-am vizitat, cred, de aproape 10 ori. Iarna totul este magic aici, decoratiunile, vitrinele, strazile, targurile de Craciun, atmosfera, oamenii. Am fost aici de multe ori…vara, toamna, iarna…iarna este de poveste. Viena este cu totul alta in acest sezon, parca mai cuceritoare…acum strazile sunt imbracate in haine de sarbatoare, cladirile impachetate frumos, asemenea unor cadouri uriase care isi asteapta vizitatorii nerabdatori sa le descopere:)

Viena a fost ultima oprire, in drumul nostru catre casa, dupa ce am vizitat unele dintre cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa. Bineinteles, ca intotdeauna, Viena nu s-a lasat mai prejos, as putea zice chiar ca inca este Regina Targurilor de Craciun. Este greu sa o detroneze cineva la partea de complexitate a produselor care se comercializeaza in targuri, mai ales in cel mai mare dintre ele, targul pozitionat in fata Primariei. Locatiile sunt deopotriva incantatoare.

Targuri de Craciun se organizeaza in mai multe locatii: centrul orasului, langa Catedrala Stephansplatz (17.11-26.12), in Piata Primariei (Rathausplatz – 17.11-23.12), la Palatul Belvedere (17.11-26.12), la Palatul Schonbrunn (18.11-01.01) pe Karlsplatz (17.11-23.1), in parcul de distractii Prater (18.11-07.01) si altele.

Recomand Viena cu drag, oricand si oricui. Pe langa atractia principala in aceasta perioada, tagurile de Craciun, exista numeroase obiective care trebuiesc vizitate. Recomandarea mea, aici:  It was love at first sight, Viena.

Alte articole similare:

Cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa

Rothenburg, orasul unde este Craciun in fiecare zi

Targul de Craciun din Innsbruck, Austria

Targul de Craciun din Salzburg

Love,

A.C.

Summary
Targurile de Craciun din Viena
Article Name
Targurile de Craciun din Viena
Description
Viena este cu totul alta in acest sezon, dar parca mai cuceritoare...acum strazile sunt imbracate in haine de sarbatoare.

Comments