Targul de Craciun din Innsbruck, Austria

Anul acesta am pornit intr-un tur prin Europa, in cautarea celor frumoase Targuri de Craciun, in orase pe care nu le-am mai vizitat pana acum, exceptie facand Viena, unde am ajuns cred ca pentru a 10-a oara. In cele 6 zile pe care le-am avut la dispozitie, am reusit sa vizitam: Salzburg, Hallstatt, Innsbruck, Muzeul Swarovski de la Wattens (langa Innsbruck), Rothenburg si Viena…in total aproximativ 3500 de km, cu masina.

Capitala Tirolului, Innsbruck, a gazduit pana acum de doua ori Jocurile Olimpice de Iarna. Este amplasat in S-V Austriei si are o populatie de 140.000 de locuitori. Numele orasului vine din combinatia cuvintelor Inn (raul Inn) si Brucke (pod in limba germana). Innsbruck este renumit pentru sporturile de iarna, insa in perioada de dinaintea sarbatorilor, numerosi turisti poposesc o vreme in oras, pentru a admira Targurile de Craciun. Orasul este amplasat intr-un cadru idilic, inconjurat de munti, cu privelisti de poveste. Drumul pana aici este senzational iar statiunile de ski din jurul acestuia, prinse intr-un decor care iti taie respiratia.

In Innsbruck se pot vizita: Acoperisul de Aur, Palatul Hofburg, trambulina de sarituri Bergisel, partia de bob de la Igls, zona de Panorama asupra orasului unde se gaseste si Muzeul de Vanatoare, insasi plimbarile pe strazi sunt o adevarata incantare. Statiunile de ski merita vizitate chiar si de catre cei care nu schiaza pentru a gasi si admira peisajele din zona…sunt rapitoare! 

Cele 6 Targuri de Craciun incep de la mijlocul lunii noiembrie si sunt deschise pana pe 6 Ianuarie. Toate sunt amplasate in zona centrala, cel mai mare fiind localizat in piata centrala, sub Acoperisul de Aur, cel mai renumit obiectiv din Innsbruck. Cladirile medievale contureaza perfect cadrul de Craciun, atmosfera de sarbatoare se simte la orice pas. Mirosul de vin fiert pluteste in aer iar pe fundal colinde si rasete de oameni fericiti, tarabele cu bunataturi traditionale ii asteapta pe cei mai pofticiosi cu carnati, castane, clatite, turte si alte specialitati tiroleze iar multitudinea de cadouri si decoratiuni de Craciun iti ia ochii.

Noi ne-am cazat in statiunea de ski, Igls, amplasata la 5 km de Innsbruck, la hotel Romerhof Garni. Exceptional! Exact vis a vis, este partia de bob, unde am avut norocul sa si prindem o competitie de copii:)

Alte articole similare:

Cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa

Rothenburg, orasul unde este Craciun in fiecare zi

Alte informatii utile: https://www.visittirol.ro/

Love,

A.C.

Summary
Targul de Craciun din Innsbruck, Austria
Article Name
Targul de Craciun din Innsbruck, Austria
Description
Innsbruck este renumit pentru sporturile de iarna, insa in perioada de dinaintea sarbatorilor, numerosi turisti poposesc o vreme in oras, pentru a admira Targurile de Craciun.

Comments