Specialitati austriece la Zipfer Bierhaus, Salzburg

 

Zipfer Bierhaus este unul dintre cele mai vechi localuri din Salzburg, una dintre ultimele taverne antice, un loc traditional, autentic, care a ramas ancorat in trecut si pentru care modernismul este doar o necesitate.  Casa a fost construita in anul 1300 si este locul unde s-a nascut sora lui Wolfgand Amadeus Mozart, “Nannerl”. Restaurantul traditional este un business de familie, deschis in anul 1977 de Reinhold Schwarz, condus astazi de mostenitorii acestuia. Am ajuns aici din pur noroc, in timp ce cautam prin Targul de Craciun deja inchis, ceva de mancare si de baut. Singura persoana care ne-a iesit in cale, in piata brazdata de o ploaie nebuna, a fost un tanar localnic caruia i-am solicitat o recomandare. El ne-a trimisi la Zipfer si a doua zi cand l-am intalnit din nou in targ, i-am multumit din toata inima. 

Am degustat urmatoarele:

  • Supa vieneza de vita cu taitei. Pret – 5,8 euro
  • Un platou autriac cu carnati, cartofi cu patrunjel si varza calita. Pret – 11 euro
  • Clasica Tyrolian Grostl – o tigaie delicioasa care continea un amestec de cartofi cu carne de porc si vita, un ou prajit, servite cu o salata de cruditati. Pret – 8,6 euro
  • Bere Zipfer 0,5l. Pret – 4 euro

Aviz fumatorilor! In partea din fata a localului, se fumeaza! 

Adresa: Universitätsplatz 19 / Sigmund-Haffner-G 12
A-5020 Salzburg, Austria
Telefon: 0043662840745
Orar: L – S 10:00 – 24:00

Meniul si alte informatii utile: http://www.zipfer-bierhaus.at/en/

Love,

A.C.

 

Summary
Specialitati austriece la Zipfer Bierhaus din Salzburg
Article Name
Specialitati austriece la Zipfer Bierhaus din Salzburg
Description
Zipfer Bierhaus este unul dintre cele mai vechi localuri din Salzburg, una dintre ultimele taverne antice, un loc traditional, autentic, care a ramas ancorat in trecut si pentru care modernismul este doar o necesitate.

Comments