Universul Swarovski din Wattens, Austria

Shine, baby, shine! Cine nu a auzit de Swarovski? Dar cine stie ca in Wattens, Austria, se regaseste Muzeul Swarovski? Aici am descoperit o lume magica, invaluita de pretioasele pietre, o experienta unica pe care orice femeie ar fi incantata sa o traiasca…si nu numai, pentru ca barbatii cu care am fost in aceasta calatorie, au fost si ei fascinati de Universul renumitelor pietre stralucitoare. 

Universul Swarovski a fost deschis in anul 1995, cand s-au sarbatorit si 100 de ani de la infiintarea companiei. Artistul multimedia Andre Heller, a creat o lume fantastica, o atractie importanta din Tirol, la 18 km de Innsbruck, care a atras pana acum, milioane de vizitatori.

La intrarea in curte, am zarit in spate, uriasul verde cu ochi stralucitori, care arunca apa pe gura asemenea unui strasnic dragon. Uriasul este poarta de intrare in acest Univers unic si dupa mine, paznicul intregii comori.

Am recunoscut cu totii ca timpul petrecut aici a fost insuficient, cele 4-5 ore s-au scurs imediat, vrajiti fiind de atractiile si surprizele pe care le descopeream in cele 16 Camere ale Minunilor, ale caror intrari erau acoperite strategic de cortine bleumarin. Misterul creat de acestea m-a incantat maxim, descoperirea noilor povesti, era in felul acesta mult mai incitanta. De fiecare data cand paseam intr-o zona noua, ma indragosteam si mai tare de acest loc. Am ramas fascinata minute in sir in fiecare camera, iar ochii nu mi se mai puteau dezlipi de ceea ce aveam sa gasesc aici. Lumini, muzica, animatie, filmari 3D, pietre stralucitoare de jur imprejur…experiente de trait si mai greu de povestit. 

Cele 16 spatii magice din cladirea principala abordeaza diverse teme, fiecare purtand un nume al sau, iar povestile pe care le spun si experienta pe care o traiesti, unica: Blue Hall, Mechanical Theatre, Chrystal Dome, Silent night, Ready to love, Into Lattice Sun, Ice Passage, Transparent Opacity, Studio Job Wunderkammer, La Primadonna Assoluta, Eden, Famos, 55 Milion Crystals, Heroes of Peace, El Sol si Timeless.

Curtea muzeului este perfecta, fara urma de exagerare in aceasta afirmatie. Inconjurata de muntii albi, natura este imbracata in milioane de pietre Swarovski. Norisori plini cu pietre stau cuminti deasupra unui lac…mi-ar placea sa scuture o ninsoare pretioasa peste mine. Aleea ce urca pe langa mini gradina botanica, ne conduce catre punctul de panorama care dezvaluie privelisti de vis asupra intregii proprietati. 

Turnul de joaca, pentru copii si adulti cu suflete de copii, ne-a captivat. Am sarit pe trambuline, ne-am cocotat pe sfori, ne-am infrant frica si am pasit pe plase din otel suspendate. 

Pentru amatorii de shopping, imensul magazin din incinta muzeului, ofera o gama variata de produse cu si din cristale. Domnii isi pot astepta sotiile, la restaurantul Daniels Kristallwelten:)

Pretul unui bilet este de 19 euro. 

Orarul: Zilnic intre 08:30 – 19:30.

Adresa: Kristallweltenstrasse 1, 6112 Wattens, Austria

Telefon: +43 5224 51080

E-mail: swarovski.kristallwelten@swarovski.com

Website: Swarovski.

Love,

A.C.

Summary
Universul Swarovski din Wattens, Austria
Article Name
Universul Swarovski din Wattens, Austria
Description
Aici am descoperit o lume magica, invaluita de pretioasele pietre, o experienta unica pe care orice femeie ar fi incantata sa o traiasca.

Comments