Poveste de iarna in Hallstatt, Austria

Hallstatt, micuta localitate de pe malul lacului, patrimoniu UNESCO….este incantatoare! Este pe lista mea de to do it in a lifetime de multa vreme si pot zice ca am nimerit in cel mai potrivit moment. 

Hallstatt este o statiune montana din Austria, la 70 km de Salzburg, amplasata pe lacul Halstattersee. Desi numarul locuitorilor nu depaseste 1000 de persoane, micutul orasel port, atrage anual peste un milion de turisti. Si nu e de mirare acest fapt…este uimitor cata frumusete poate sa fie concentrata intr-un loc!

Cand am ajuns ningea…ca in povesti. De poveste este si locul asta. Casutele colorate, ingramadite una intr-alta, acum imbracate de Craciun, sunt o incantare pentru vizitatori, vitrinele magazinelor se intrec care mai de care in maiestria aranjarii decorului pentru sarbatori, impunatorul lac este casa pentru albe lebede si jucause ratuste. Oamenii de aici chiar sunt pasionati de frumos…curtile impodobite cu plante ornamentale, copaci ce par pictati pe case, prispe inveselite cu figurine din ceramica, ferestre care spun povesti.

Atmosfera de iarna cu strazile gatite in asteptarea Craciunului a fost perfect conturata de o ninsoare ca in basme. Nici nu am mai simtit frigul, entuziasmul era mai presus de tot. Ne-am plimbat pe stradute si am admirat lacul, atat cat se vedea din el, ceata acoperindu-l aproape in totalitate…doar lebedele albe si turnul bisercii se mai puteau distinge de sub patura alburie.

Aviz pasionatilor de fotografie, se zice ca Hallstatt este unul dintre cele mai fotogenice locuri din lume. Lebedele sunt jucause si curioase dar mai ales fotogenice:)…ah,era sa uit de ratuste!

Ce poti face in Hallstatt

Te poti plimba pe strazi…si atat.

In Hallstatt se pot practica sporturi atat vara cat si iarna: ski nautic, zborul cu parapanta iar plimbarea pe lac este o adevarata incantare. Mi-am promis inca de cand am ajuns aici ca voi reveni si in sezonul cald, cand straiele de sarbatoare vor fi inlocuite cu flori multicolore.

Zona este renumita pentru extragerea sarii. Mina de sare din Hallstatt este a doua cea mai veche din lume si poate fi vizitata, accesul pana acolo facandu-se cu ajutorul funicularului.

Pentru ca poporul chinez s-a indragostit atat de tare de acest loc (fapt vizibil la orice pas pe strazile din Hallstatt, unde vizitatorii erau cu preponderenta chinezi), a reprodus o clona a orasului in China, in provincia Guangdong.

Intrarea in localitate se face printr-un tunel, parcarile fiind amplasate la aproximativ 500 m de bariera care blocheaza accesul masinilor catre centru. Parcarea costa 2 euro pe ora.

Incantator, nu?

Love,

A.C.

Summary
Poveste de iarna in Hallstatt, Austria
Article Name
Poveste de iarna in Hallstatt, Austria
Description
Hallstatt, micuta localitate de pe malul lacului, patrimoniu UNESCO....este incantatoare! Este pe lista mea de to do it in a lifetime de multa vreme si pot zice ca am nimerit in cel mai potrivit moment. 

Comments