Targul de Craciun din Salzburg, Austria

Salzburg e poveste…si atat. Unul dintre cele mai importante orase din Austria, Salzburg, orasul in care s-a nascut renumitul Mozart, inscris in patrimoniul UNESCO, este de o frumusete si eleganta covarsitoare. Inca de la iesirea din hotel, mi-am dat seama ca orasul asta o sa ma cucereasca. Deja ma gandesc sa imi programez o excursie aici si pe timpul verii…timpul prea scurt nepermitandu-mi sa vizitez toate obiectivele importante din oras, sa ma plimb pe malul raului…pe cochetele stradute. 

Cand am ajuns in Salzburg, ploua. Totusi am iesit cu entuziasm din hotel si am pornit catre centrul orasului, locul unde se desfasoara Targurile de Craciun. Era primul targ pe care il vizitam si abia asteptam, dupa un drum de 12 ore, sa ma delectez cu un vin fiert si cu ceva specialitati locale. Insa, din pacate totul era inchis. Mare dezamagire! Am trecut rapid peste asta si ne-am oprit la Zipfer, un local dragut unde am incercat specialitati locale – Tiroler Grostl, carnati si supa de vita cu taietei. Un localnic simpatic ne-a indrumat catre Zipfer si cu bucurie si recunostinta i-am multumit a doua zi, cand l-am gasit din nou in targ.

A doua zi, lucrurile stateau altfel. Am ajuns in targ pe seara, dupa plimbarea in minunatul Hallstatt si multimea de oameni se auzea inca de departe. Centrul era de aceasta data neincapator. Oameni multi, tarabe pline cu bunataturi, terase pline cu localnici si turisti adunati la un schnapps, miresme de tot felul, aburi de vin fiert si miros de scortisoara, decoratiuni create cu maiestrie, luminite colorate…iar sunetele fanfarelor…MINUNATE!

Cele peste 100 de tarabe au pregatit pentru vizitatori decoratiuni de Craciun handmade create cu maiestrie de mesteri locali, standuri pline ochi de brezel, turta dulce, migdale si mere glazurate, insa la fel ca in celalalte targuri, la mare cautare sunt locurile unde se comercializeaza punch sau vin fiert si carnati.

Targurile de Craciun din Salzburg se desfasoara in cele doua piete principale Domplatz si Residenzplaz. Acest minunat Christkindlmarket este unul dintre cele mai vechi din lume, organizandu-se inca din anul 1974. Targul este deschis in perioada 23 Noiembrie – 26 Decembrie. Orele de deschidere: L-J 10:00 – 20:30, V 10:00 – 21:00, S 09:00 – 21:00, D 09:00 – 20:30. In 24 Decembrie, programul este de la 09:00 – 15:00 iar in 25 si 26 Decembrie 11:00 – 18:00.

Alte articole similare:

Cele mai frumoase Piete de Craciun din Europa

Rothenburg, orasul unde este Craciun in fiecare zi

Targul de Craciun din Innsbruck, Austria

Informatii utile: https://www.visittirol.ro/

Love,

A.C.

Summary
Targul de Craciun din Salzburg, Austria
Article Name
Targul de Craciun din Salzburg, Austria
Description
Oameni multi, tarabe pline cu bunataturi, terase pline cu localnici si turisti adunati la un schnapps, miresme de tot felul, aburi de vin fiert si miros de scortisoara.

Comments