Reclama Mercedes Benz filmata in Sibiu

Mercedez Benz a lansat reclama filmata pe strazile din Sibiu si Casolt, Bertha Benz – Calatoria care a schimbat totul.

Anul trecut, in luna noiembrie, strada Turnului din Sibiu a devenit platou de filmare pentru unul dintre cele mai impresionante spoturi publicitare. Timpul s-a intors in urma cu 130 de ani, decorul, actorii imbracati conform perioadei si masina de epoca transformand centrul orasului intr-un cadru de poveste. Invaluit in aura trecutului, Sibiul pare si mai fascinant. Este interesant sa privesti reclama care dureaza cateva minute si sa descoperi case si porti pe care le cunosti. Povestea este extrem de captivanta, aceasta prezentand primul drum lung facut cu un automobil.

Reclama ilustreaza povestea Berthei Benz care in anul 1888 a parcurs un drum de aproximativ 100 km, intre Manheim si Pforzheim din Germania, in 12 ore, la volanul automobilului construit de sotul ei.

Bertha a crezut in proiectul lui Karl Benz si a pornit in aceasta lunga calatorie cu scopul de a demonstra lumii importanta inventiei acestuia. Automobilul ii va duce la destinatie, pe ea si pe cei doi fii care o insotesc, drumul fiind unul nelipsit de peripetii: a ramas fara combustibil, masina a avut cateva defectiuni iar pe ultimii km, masina a trebuit impinsa.

Restul e istorie…

Comments