7 zile in Benidorm, Spania

Benidorm este fantastic, sincer!  Lumea îi zice Beniyork sau Manhattan-ul Spaniei, nume prea bine meritate. În Benidorm zgârienorii sunt la ei acasă iar printre ei triumfător stă și străjuiește plaja, Gran Hotel Bali, cel mai înalt hotel din Europa. Mai multe despre el, într-un articol anterior: Cel mai inalt hotel din Europa, Gran Hotel Bali.

Oraș complex, cu plaje perfecte, magazine cum nu am văzut până acum (aici ma refer la numărul impresionant de magazine din zona centrală, de toate felurile și pentru toate buzunarele), prețuri bune, mâncare bună, opțiuni de distracție cât cuprinde, peisaje răpitoare… ce poți să îți dorești mai mult? 

Benidorm este un oraș de pe Costa Blanca, aflat în provincia Alicante, cu o populație de aproximativ 70.000 de locuitori. Benidorm a fost inițial un mic sat pescăresc, care s-a transformat în ceea ce este astăzi, începând cu anul 1960 datorită viziunii primarului de atunci. În sezon, numărul turiștilor ajunge la 1 milion, fiind foarte popular în rândul englezilor dar și olandezilor, irlandezilor, belgienilor și germanilor. Sunt peste 40.000 de locuri de cazare și peste 1000 restaurante/baruri. Peste tot se vorbește limba engleză, distracția și voia bună e la ea acasă, atmosfera vibrantă, lume veselă pe străzi, la terase și pe plaje. Benidorm este locul unde se întâmpla cele mai multe petreceri de burlăcie pe metru pătrat.

Ce sa faci 7 zile în Benidorm?

  • Plajă 

În Benidorm sunt 4 plaje. Cele mai mari, mai frumoase și spectaculoase sunt Plaja Levante care se întinde pe o suprafață de 2 km și Plaja Poniente, cu o lungime de 3 km. Cele două plaje distinse cu blue flag sunt late, acoperite de nisip fin, curat, cu intrare extrem de lină în apă și servicii ireprosabile.

Datorită distanței de numai 300 m de la Gran Hotel Bali până la plajă, noi am ales să mergem în fiecare zi la Poniente, o plajă mai linistită, potrivită mai ales pentru familiile cu copii.  Aici, fiind în extrasezon (iunie), plaja era mult mai lejeră decât speram, iar marea agitată în toate zilele petrecute aici.

Plaja Levante este mai aglomerată, fiind amplasată mai aproape de centrul orașului dar și pentru faptul că de aici se pot practica diverse sporturi nautice.

Plajele Mas Pas și Finestat sunt mici, intime și frecventate în mare parte de localnici. 

Plaja Poniente

Plaja Levante

  • Vizitează orașele de pe Costa Blanca

Lung de aproape 200 de km, litoralul Costa Blanca se întinde de la Denia, până la Alicante iar locațiile pe care le poți admira sunt cu totul și cu totul desăvârșite. Noi am reușit să vedem, pe lângă frumosul Benidorm, Alicante, Altea si Villajoyosa.

  • Vizitează parcurile tematice și de distracție

Terra Mitica – parc tematic și de distracție. Prețul pentru o zi este de 35 euro, pentru o dupamiază (după ora 15:00) – 26 euro pachet familie (2 adulți+2 copii) – 83 euro și 63 euro pentru 2 adulți+1copil. Link către site: Terra Mitica.

Mundormar – parc acvatic cu delfini, pești și alte animare marine. Prețul pentru o zi este de 21 euro, pachet familie (2 adulți+2 copii) – 149 euro și 119 euro pentru 2 adulți+1copil. Link către site: Mundomar.

Aqualandia – parc acvatic. Prețul pentru o zi este de 25 euro, pentru o dupamiază (după ora 15:00) – 21 euro, pachet familie (2 adulți+2 copii) – 109 euro și 85 euro pentru 2 adulți+1copil. Link către site: Aqualandia.

Aqua Natura – parc acvatic. Prețul unui bilet pentru adulți este de 30 euro iar pentru copii 24 euro.

Terra Natura – grădină zoologică. Prețul unui bilet pentru adulți este de 30 euro iar pentru copii 24 euro.

Pentru ultimele 2, există și un bilet acces la ambele parcuri care costă 39 euro pentru adulți și 31 euro pentru copii.

Link către site: Terra Natura.

  • Plimbă-te pe străduțele din centru, stai la o terasă și cumpără chilipiruri din sutele de magazine de acolo

Atât de multe magazine la un loc parcă nu am mai văzut niciunde. Magazine de suveniruri, accesorii și alte chilipiruri dar și magazine cu haine și accesorii de brand. Toată zona pietonală era plină cu buticuri și restaurante de tot felul. 

Încearcă pizza de la Rico este demențială! Prețul pentru o felie este 3 euro iar prețul pentru o bere tot 3 euro.

  • Vizitează centrul comercial pentru o sesiune de shopping la El Corteingles

La Marina Finestat este singurul centru comercial din Benidorm. Este amplasat pe o ieșire din oraș, în spatele acestuia fiind și stația de tren de unde poți pleca către Alicante, Altea și alte orașe de pe Costa Blanca. Aici găsești brand-uri ca Benetton, Stradivarius, Bershka, Zara, Pimkie dar și un super magazin multibrand El Corteingles…unde ne-am pierdut și noi câteva ore, din fericire am prins și o perioadă de reduceri:)

  • Fă-ți o poză la Balcon Mediterraneo.

Aici poți ajunge, într-o plimbare pe malul mării, de-a lungul plajei, pe pietonala de lângă plajă sau prin centrul istoric. Balcon Mediterraneo este locul care îți oferă o imagine de ansamblu asupra plajelor și a zgârienorilor de pe malul acestora. Acest viewpoint amplasat între plaja Poniente și Levante este perfect pentru câteva momente de contemplare asupra frumuseții locului cât și pentru fotografii senzaționale.

Balconul este unul dintre cele mai vizitate locuri din Benidorm fiind un punct de atracție pentru turiști mai ales că în imediata vecinătate se află Biserica La Iglesia de San Jaime y Virgen de Sufragio, amplasată în micuța piațetă Plaza del Castell. Aici poți savura o înghețată la una din cochetele terase cu vedere la mare.

  • Pentru o priveliște fabuloasă la apus asupra Benidormului, urca pana la viewpoint-ul capatul plajei Poniente

Drumul până la aceasta zona de belvedere asupra întregului Benidorm a fost solicitant, aproximativ 1 oră de mers pe jos de la Gran Hotel Bali, însă a meritat pe deplin. Cred că am petrecut acolo mai bine de 2 ore…efectiv nu ne mai săturam de acea priveliște care se schimba și devenea alta odată cu sosirea serii. 

Love,

A.C.

Summary
7 zile in Benidorm
Article Name
7 zile in Benidorm
Description
Benidorm este fantastic, sincer!  Lumea îi zice Beniyork sau Manhattan-ul Spaniei, nume prea bine meritate.

Comments