Alicante este situat în sud-estul Spaniei, la Marea Mediterană, unul dintre cele mai moderne și mai frumoase orașe de pe coasta Spaniei, unul dintre cele mai importante porturi și stațiuni turistice la Marea Mediterană și totodată, principalul centru comercial și de pescuit al regiunii Valencia.
Fiind cazați în Benidorm, am ales câteva locații din imprejurimi pe care să le vizităm în cele 7 zile de sejur. Costa Blanca este superbă, iar orașele de pe coastă atât de diferite între ele, Alicante, Benidorm, Altea, Villajoyosa, au totuși ceva în comun – îți oferă priveliști de vis asupra Mării Mediterane.
Presimțeam că Alicante o să fie de poveste, așa că a fost pe listă încă de la început chiar dacă distanța între cele două nu era deloc mică. Așa că am luat trenul din Benidorm, linia L1, iar timpul pe care l-am petrecut pe drum a fost de aproximativ 70 minute. Trenul este cea mai bună variantă de deplasare, de departe, acesta fiind destul de rapid, ieftin, curat și cu aer condiționat.
Obiective și atracții turistice în Alicante
- Promenada Explanada de Espana, acoperită de marmură în nuanțe arămii și străjuită de palmieri este fastuasă. Pe o parte se întinde mândră, marea iar pe cealaltă zeci de terase își așteaptă vizitatorii.
- Plaja Postiguet cu nisip fin, amplasată lângă Explanada de Espania și lângă Portul de agrement, este potrivită pentru familiile cu copii dar și pentru tinerii amatori de sporturi nautice.
- Orașul vechi cu străduțe înguste și clădiri cu arhitecturi impresionante, terase care mai de care mai cochete care te îmbie la un moment de relaxare, restaurante unde poți încerca paella sau fructele de mare pentru care Spania este atât de renumită.
- Insula Tabarca, amplasată la 22 km de Alicante, cu o populație de 73 de locuitori, fiind singura insulă locuită din zona Valenciei.
- Castelul Santa Barbara – În varful dealului Benacantil, la 166 m altitudine, străjuiește mândru castelul Santa Barbara, una dintre cele mai mari cetăți medievale din Spania, construit în secolul al IX lea de mauri și renovat în stil renascentist în perioada lui Filp al II lea. Există 3 variante de a ajunge la castel: cu mașina, cu liftul care pleacă de la baza dealului sau pe jos. Noi am ales să mergem pe jos…bine e mult spus că am ales. De fapt, nu intenționam neapărat să urcăm până la castel, timpul pe care îl mai aveam alocat pentru Alicante fiind pe sfârșite. Și uite așa, plimbându-ne pe străzi și apropiindu-ne tot mai tare de acesta, ne-a determinat să ajungem până acolo cu orice preț. Așa că am urcat la castel pornind din centrul vechi, pe străduțele înguste, inițial pentru a descoperi frumusețea orașului. Pe măsura ce urci, panorama asupra orașului și a mării devine din ce în ce mai răpitoare. Drumul până acolo este provocator, însă priveliștea care ți se oferă de sus, merită tot efortul. Odată ajunși în vârful castelului, o panorama fabuloasă ți se arată, un loc perfect cu o vedere de ansamblu asupra orașului.
Tips&Tricks
- Pentru vizitarea castelului nu se percepe nicio taxă.
- Dacă alegi să urci cu liftul în castel, trebuie să platești o taxă de 2,4 euro de persoană/călătorie.
- Alege să stai la una din terasele de sus, cu vedere panoramică asupra mării.
- Programul de vizitare: iarna (1 octombrie-31 martie) – zilnic între 10:00 – 20:00, în aprilie, mai, iunie și septembrie – zilnic între 10:00 – 22:00 iar în iulie și august – zilnic între 10:00 – 24:00.
- Prețurile de la terasele din centrul istoric: o paella – 10,5 euro, o portie de paste – 7,5 euro, o bere – 2,3 euro.
- Încercați produsele de la patiseria El Moli, sunt delicioase!
Terasa din interiorul zidurilor castelului
Patiseria El Moli
Restaurantul La Taberna din centrul istoric
Love,
A.C.