Casele vesele din Villajoyosa, Spania.

 

Străzi înguste, case colorate, sârme cu rufe atârnate la geamuri, miros de mâncare din bucătăriile localnicilor, ici colo câte un localnic pe treptele din fața casei, faleză și plajă lată, un râu care trece prin oraș, temperaturi extrem de ridicate, palmieri, lume puțină pe străzi, restaurante goale…și liniște, multă liniște.  Cam așa arată pe scurt imaginea pe care mi-am format-o despre Villajoyosa în scurta vizită de o zi aici…sau mai bine zis de câteva ore în Villajoyosa, Spania.

Villajoyosa este o localitate de coastă din provincia Alicante, cunoscută în special în rândul localnicilor sub denumirea de “La Vila”. Villajoyosa se traduce prin “Orașul vesel”. Potrivit nume pentru un oraș unde casele sunt care mai de care mai colorate. Oare localnicii din Villajoyosa sunt mereu veseli?

Pentru că am avut la dispoziție 7 zile în Benidorm și pentru că suntem mari amatori de plimbări și de explorat noi locuri, am ales să vizitam în acest sejur câteva orașe din jurul stațiunii, printre care și Villajoyosa. Ne-a atras distanța mică față de Benidorm (aproximativ 10 km), dar în special pozele cu casele colorate, care ne duceau cu gândul la Portofino.

Am plecat din Benidorm cu trenul (pe care l-am luat din spatele centrului comercial) și am ajuns în Villajoyosa în aproximativ 15 minute. Biletul  se cumpără de la automatul din tren, unde trebuie să selectezi stația de plecare și pe cea de la destinație. Eu cred că am selectat ceva greșit deoarece la plecare am platit 2,5 euro/bilet iar la întoarcere aproximativ  1,7 euro/bilet. Din câte am obsevat ulterior, există opțiunea cumpărării biletului cu retur.

Ajunși în Villajoyosa, ne-am îndreptat către mare.  În stânga falezei se desfășoara casele colorate, aliniate și legate între ele, creând străduțele înguste care imi plac mie atat de mult iar în dreapta minunata mare. Aici am băut câte un suc, ne-am uitat 5 minute la mare și am plecat înspre Benidorm.

Ce e de facut în Villajoyosa:

  • Poți vizita muzeul de ciocolata Valor.
  • Poți vizita Biserica Catolică Gotică Adormirea Maicii Domnului.
  • Te poți plimba pe străduțele super liniștite și poți face poze spectaculoase în acest decor idilic.
  • Ai la dispoziție peste 3 km de plajă unde îți poți petrece o zi liniștită. Plaja Central Beach este aproape de centrul orașului.

Excursia în Orășelul vesel nu a durat mult dar a meritat…și în plus ne-a cam înveselit și nouă ziua.

Love,

A.C.

Comments