Altea, Spania.

Altea cea cu case albe, în care străzile sunt încântătoare iar puținele magazine frumos decorate cu flori colorate, în contrast perfect cu albul pur care le înconjoară, cu peisaje care îți taie respirația și locuri de unde ai vrea să nu mai pleci. De acolo de pe străzi, se întrevede printre case, frumoasa mare azur. Marea văzuta din Altea e fără cusur, e pata de culoare în tot acest alb imens.

În Altea am cunoscut o liniște nemaiîntâlnită până atunci, am stat pe scări și am explorat labirintul de străzi, am făcut poze, am băut sangria, am ascultat spectacolul live oferit de artiștii care cântau pe străzi și am participat la o nuntă în stil italian în Biserica La Mare de Deu (Our Lady of Solace).

Altea este un oraș de pe Costa Blanca, din provincia Alicante, cu o economie bazat pe turism, amplasată la 20 de km distanță de Benidorm și 50 km de Alicante. Dacă intenționezi să ajungi aici, îți recomand să aloci o zi întreagă locației, doar pentru plimbări lungi pe străduțele întortochiate și îndelungi discuții la terasele din centrul orașului, la un pahar de sangria sau o bere rece.

Portul Campomanes Marines Greenwitch este locul perfect de unde puteți face excursii zilnice dar și sporturi nautice. 

Cum ajungi in Altea din Benidorm? Cel mai simplu și elegant, cu trenul. Trenul către Altea pleacă din oră în ora, face 4 opriri iar durata călătoriei este de 20 minute. Trenul se ia din spatele centrului comercial, iar linia este L9. Prețul estimativ 1-2 euro/drum.

Love,

A.C.

Summary
Altea, Spania
Article Name
Altea, Spania
Description
Altea cea cu case albe, în care străzile sunt încântătoare iar puținele magazine frumos decorate cu flori colorate, în contrast perfect cu albul pur care le înconjoară, cu peisaje care îți taie respirația și locuri de unde ai vrea să nu mai pleci.

Comments