5 motive pentru care iubesc insula Thassos

Am fost în Thassos de 4 ori până acum cu șanse mari de a revedea insula de smarald și anul acesta…doar că pe ultima sută de metri cazările disponibile în Limenas erau ca și inexistente.

De Thassos m-am îndrăgostit iremediabil și oricâte locuri aș vizita, mi-ar plăcea sa revin aici iar și iar…

Iată mai jos 5 motive pentru care iubesc insula Thassos:

1. Pentru unica plajă Marble Beach

Locul este cu adevarat WoW…o plajă unică, în vecinatatea carierei de marmură de pe insulă, unde nisipul este înlocuit cu bucățele de marmură albă dând apei o culoare turquoise. Este locul de pe insulă pe care nu trebuie să îl ratezi măcar pentru o baie rapidă în mare și pentru câteva poze senzaționale. Descoperă aici, un top al celor mai frumoase plaje din Thassos: Top 6 plaje din Thassos.

2. Pentru mâncarea delicioasă 

Încercați platoul de fructe de mare și caracatiță la grătar de la restaurantul Twins, inelele de ceapă și feta pane (Saganaki), gogoșelele lugulakis, sandwich club-ul de la Ammos, burger-ul de la Karnagio, răsfățați-vă cu un platou de fructe și un pahar de vin de la La Skala, încercați chiar și gyrosul din centrul stațiunii iar înghetata din port, nu trebuie ratată! Dacă vă doriți o seară romantică pe malul mării, restaurantul de la Pachis poate fi cea mai buna alegere. Terasa Karnagio este perfectă pentru o seară antrenantă cu muzică și băuturi bune; locația merită vizitată și ziua pentru panorama superbă.

3. Pentru peisajele ce ți se arată de-a lungul coastei, într-o plimbare cu ATV-ul

Închiriați ATV-uri și plimbați-vă de-a lungul coastei, explorați insula, satele, plajele….peisajele pe care le veti descoperi sunt fabuloase! Dacă alegeți o plimbare cu barca, locurile unde vă veți opri sunt aceleași. Recomand ATV-ul! Prețul pentru închiriere este de 50 pentru 24 ore plus combustibilul consumat.  Să nu vă uitați permisul și buletinul la hotel!

4. Pentru cel mai frumos apus pe care l-am văzut până acum, privit de la beach bar-ul Ammos din Limenas

Locul unde ne-am simțit cel mai bine și unde am fost primiți cu căldură de fiecare dată, Ammos Beach Bar, amplasat in Limenas Beach este locul unde ne-am distrat pe cinste și am făcut cea mai nebună petrecere din stațiune, plaja unde am stat noaptea pe șezlonguri și am înotat în mare. Apusul de pe plaja asta este MEMORABIL și pot să spun ca este unul dintre cele mai frumoase văzute până acum.

5. Pentru fabrica de bijuterii Iris Gold

De fiecare dată când ajung în Thassos, cumpărăturile de bijuterii de la Iris Gold sunt pe lista de priorități:) Fabrica amplasată la intrare în Limenaria, pe dealul din stânga drumului, este fascinantă. Mii de modele deosebite de bijuterii din aur și argint, ceasuri și alte accesorii își așteaptă cumpărătorii. De fiecare dată am găsit și reduceri la anumite produse: inele de argint (masive) – 30 euro, inele micuțe cu piatră – 10-15 euro, brățări – 20 euro. Magazine Iris Gold se găsesc și în Limenas, în centrul stațiunii, însa varietatea este mult mai redusă. 

Link către site-ul Iris Gold: Iris Gold.

Love,

A.C.

Summary
5 motive pentru care iubesc insula Thassos
Article Name
5 motive pentru care iubesc insula Thassos
Description
De Thassos m-am îndragostit iremediabil și oricâte locuri aș vizita, mi-ar plăcea sa revin aici iar și iar...

Comments