I Giardini di Zoe

Gata, am gasit locul meu preferat din Romania si l-as putea plasa in topul celor mai frumoase si surprinzatoare destinatii descoperite anul acesta. De ce surpriza am avut parte in Banpotoc! Nu, nu este vorba despre Toscana, ci despre un sat din judetul Hunedoara. Desi pare incredibil, nu am ajuns intr-o curte regala, ci intr-un sat din Romania.

Un colt de Rai, o oaza de liniste, o destinatie paradisiaca unde frumusetea a fost creata de mana omului. Ce minunatie a putut realiza aici domnul Giovanni Savatelli! Culorile florilor se impletesc in cel mai incantator fel posibil cu verdele crud al gazonului perfect ingrijit iar plantele, gardul viu, arbustii si pomii creaza cea mai frumoasa imagine pe care mi-a fost dat sa o gasesc. Entuziasmul a fost pe culmi, chiar si acum cand scriu pastrez inca in suflet bucuria vederii acestui loc de vis.

Gradinile aristocrate de la Banpotoc reprezinta munca de peste 15 ani a italianului indragostit de Romania. Giovanni Savatelli a faurit Giardini di Zoe cu dragoste pentru nepoata sa, Zoe, pentru tara noastra dar si din pasiunea pentru gradinarit. Realizata intr-un stil renascentist  impletit cu propria viziune, pe o suprafata de 3,5 de hectare (7 hectare impreuna cu pepiniera), gradina de poveste cuprinde mii de specii de plante dar si decoruri si ornamente din piatra. Fantanile arteziene, bancile si cupolele din gard viu impreuna cu aleile din piatra, labirinturile si gradina terasata, fac din acest loc o destinatie de basm.

Aici te poti pierde ore in sir admirand speciile de plante cultivate, iar eleganta locului si perfectiunea cu care a fost realizat tot decorul te lasa fara rasuflare.

Casa proprietarului, Villa Vinci, este asezata in spatele gradinii, cu vedere catre intreaga minunatie, dovada a muncii si pasiunii pentru frumos. Aceasta este simpla si eleganta, incadrandu-se perfect in décor.

Inainte de a ajunge in Paradis, veti gasi pe partea stanga pepiniera. De aici, cei pasionati de gradinarit sau care isi doresc o gradina de poveste, pot achizitiona diverse plante. Programul pepinierei este: Marti si Joi 09:00 – 16:00, iar Sambata 09:00 – 15:00.

Cum ajungi la I Giardini di Zoe?

Gradinile sunt situate in satul Banpotoc, la 18 km de Deva si 26 km de Hunedoara (Hunedoara – Simeria – Banpotoc).

Program vizitare: S-D – 09:00 – 18:00

Pret – 5 lei/persoana

Domnule Savatelli, ma inclin!

Love,

A.C.

Summary
I Giardini di Zoe
Article Name
I Giardini di Zoe
Description
Giardini di Zoe din Banpotoc este un colt de Rai, o oaza de liniste, o destinatie paradisiaca unde frumusetea a fost creata de mana omului.

Comments