Delicii siciliene

Ce ziceam…ca nu sunt gurmanda? Asa credeam si eu pana sa ajung aici:) Este prima destinatie care ma inspira sa scriu un articol special despre mancare. Iata o parte din locurile unde am gustat din deliciile sicilene:

Tavola Calda in Nicolosi

In drum spre Etna, in orasul Nicolosi, in piata centrala…Aici e Raiul pe Pamant…torturi, prajiturele, cannoli, tarte cu fructe, cu ciocolata, arancini.

Tratoria La Pentolaccia – Catania

Locatia este o splendoare! Am ajuns din greseala aici in timp ce cutreieram pe strazi fara o tinta…si am revenit a doua zi la masa. In micuta piateta functioneaza 2 terase. La Pentolccia atmosfera este intima, servirea ireprosabila, mancarea delicioasa…am fost cucerita pe loc! Din pacate terasele functioneaza doar pe seara, ziua locul este gol, nici macar mesele nu sunt instalate. 

Preturi: Paste – 5-7 euro, fructe de mare/peste – 10-14 euro, bufet suedez/antipasti- 5 euro, gratar – 5-6 euro.

Panineria – Catania

Pe o straduta laterala, terasa restaurantului te cheama…si m-am dus. Este atat de draguta!:) Mancarea este woww iar preturile woww-de-mici (a se vedea in pozele de mai jos).

Scirocco – Catania

Din Piazza Duomo, imediat dupa colt, langa piata de peste, zeci de oameni stau la coada. Era clar ca ceea ce vindeau oamenii de aici avea sa fie deliciosss. Asa a si fost. La Scirocco, gasiti fructe de mare to go…sau to stay la una din mesele tip bar sau tejghelele special amenajate.

Micul dejun in Piazza del Duomo la Tortorici Cafe. Micul dejun, specific italian: cafea, briosa/croissant+inghetata.

Cafe del Duomo, amplasat in piata cu acelasi nume. Arancini, paste, inghetata, dulciuri…toate intr-o atmosfera romantica, in cea mai cunoscuta piata din Catania.

Preturi: arancini – 2 euro, paste 5-6 euro, cafea – 2 euro, bere – 3 euro, apa 1,5 euro.

Alte articole despre sejurul meu in Sicilia, gasiti aici:

Cel mai inalt vulcan activ din Europa, Etna.

I Love Taormina

Love,

A.C.

Summary
Delicii siciliene
Article Name
Delicii siciliene
Description
Ce ziceam...ca nu sunt gurmanda? Asa credeam si eu pana sa ajung aici:) Este prima destinatie care ma inspira sa scriu un articol special despre mancare.

Comments