I Love Taormina

Am rezervat avionul catre Catania – Sicilia, am gasit cazare in centrul Cataniei si de atunci pana la momentul plecarii, peste tot, pe toate canalele de socializare imi apareau informatii si poze din Taormina. Am zis, este clar, Taormina e prima destinatie pe care vreau si tin mortis sa o vizitez cand ajung in Sicilia.

Taormina este exact asa cum mi-am imaginat ca o sa fie…nici mai mult, nici mai putin. Parca niciun alt loc nu l-am citit atat de bine. Stradute mici pietruite, buticuri cu ceramica care contureaza o imagine atat de frumoasa si fara de care Taormina nu ar mai fi aceeasi, oameni multi pe strazi, mancare buna, magazine mullteeeee si bineinteles peisaje breathless asupra marii.

Taormina este in total contrast cu restul Siciliei. Este o statiune turistica extrem de curata, cu vile luxoase, magazine exclusiviste, terase cochete. Este perla Siciliei, este destinatia care merita vizitata daca ajungi in zona si cred ca daca nu as fi vizitat Taormina si Etna, excursia mea aici nu ar mai fi avut aceeasi savoare.

Stiati ca Taormina este de fapt colonie greceasca? A fost intemeiata in secolul al IV-lea sub numele de Tauromenium de greci, ca o colonie a orasului Naxos…poate de aceea este atat de diferita.

Cum ajungi aici?

Am luat autobuzul Etna Transporti Interbus din autogara din Catania. Autogara este amplasata langa gara iar biletele trebuiesc cumparate de la punctul info (veti trece pe langa el). Pretul unui bilet este 6 euro iar cursele sunt din ora in ora. Distanta Taormina-Catania este de aproximativ 60 km, calatoria dureaza mai bine de o ora si mai face o singura oprire pe drum, in Giardini Naxos. Drumul este spectaculos in momentul in care te apropii de mare, soseaua ingusta serpuieste pe marginea apei iar la intoarcere, am vazut cea mai spectaculoasa imagine asupra vulcanului Etna, imediat dupa apus.

In Taormina, autobuzul te lasa direct in partea de sus, de unde daca vrei sa ajungi la mare va trebui sa iei funicularul. Pretul funciularului este de 3 euro/persoana, dus-intors. 

Ce poti face in Taormina?

Orasul istoric se intinde intre Porta Mesina si Porta Catania si odata intrat pe strada principala Corso Umberto, te poti pierde pe micile stradute si poti uita de tine ore in sir la una din cochetele terase care servesc delicii locale. 

Daca esti pasionat de istorie, poti vizita Teatrul Grecesc, principalul obiectiv turistic din Taormina, construit acum 2500 de ani de catre greci. Amplasat desupra marii, ofera privelisti de vis. Intrarea in obiectiv costa 10 euro/persoana.

Isola Bella este o insulita mica de langa Taormina, conectata de plaja principala printr-o fasie ingusta lunga de aproximativ 50 m, care se poate traversa rapid…apa iti ajunge pana la genunchi. Insula este declarata parc natural iar biletul de intrare costa 6 euro. Zona este foarte aglomerata in ciuda pietrelor care iti ranesc talpile….zeci de oameni stau la plaja relaxati. Sincer, nu stiu cum reusesc…probabil captivati de apa cristalina si peisajele de vis uita de durerea de spate cauzata de pietrele ascutite.

Plajele de aici sunt cu pietre insa marea Ionica are o culoare hipnotizanta iar peisajele sunt de vis. Aici apa este mult mai clara decat in Catania de exemplu unde plaja cu nisip este extraordinara dar apa murdara. 

Mancare?

Pfff…arancini sicilieni, canoli, gelato…si atat pentru mine.

Preturile sunt putin mai mari decat in Catania, dar considerabil mai mici decat in alte destinatii cumva similare din Italia – Coasta Amalfi, Cinque Terre, Portofino, etc.

Love,

A.C.

Summary
I Love Taormina
Article Name
I Love Taormina
Description
Este o statiune turistica extrem de curata, cu vile luxoase, magazine exclusiviste, terase cochete. Este perla Siciliei.

Comments