Cea mai frumoasa cafenea din lume

New York Café din Budapesta este considerata cea mai frumoasa cafenea din lume si recunosc, am ramas fara cuvinte inca de la primul contact cu aceasta. De afara, palatul New York indica frumusetea pe care o ascunde in interior, dar odata ajunsa acolo, impozanta constructie, ambianta si eleganta ce domina spatiul, m-a facut sa ma indragostesc instant de acest loc.

Mai multe despre weekend-ul petrecut in Budapesta, aici: Budapesta, un Paradis culinar si Weekend la Budapesta.

Este imensa, cu mese mici de 2 sau 4 locuri, cu chelneri eleganti si serviabili iar interiorul realizat in stil Belle Epoque, ornamentele, candelabrele ventiene si frescele de Gusztav Mannheimer şi Ferenc Eisenhut ce imbraca peretii fac din acest loc, unul unic. Cat am stat in New York Cafe nu mi-am putut muta ochii de la frumusetea ce ma inconjura si nu am avut stare sa stau la masa desi delicatesele degustate meritau asta. Am explorat locul si l-am admirat din toate unghiurile.

 Fascinant este cuvantul care caracterizeaza cel mai bine aceasta impozanta capodopera si cred ca oricine ajunge in Budapesta, nu trebuie sa rateze cateva momente petrecute aici. Imaginile mi-au ramas inca intiparite pe retina si cred ca tocmai de aceea am inceput seria de articole despre city break-ul in Budapesta cu aceasta locatie. Faptul ca a fost desemnata cea mai frumoasa cafeanea din lume de catre ucityguids.com, nu este o intamplare si chiar daca cel mai probabil au mai aparut intre timp si altele, pentru mine, ramane cea mai frumoasa in topul meu personal.

Povestea cafenelei New York Café

Cladirea a fost construita in anul 1849 de catre compania de asigurari New York Insurance ca sediu local, pe strada Erzsebet Korut 9- 11 din Budapesta. La parter, faimoasa New York Café a functionat ca loc de intalnire pentru poeti si scriitori, fiind cea mai renumita cafenea din Budapesta.

In perioada comunista, cladirea a fost nationalizata, iar mai apoi, in anul 2001 a fost achizitionata de catre lantul de hoteluri Italian, Boscolo Hotels. In anul 2006, dupa ce  a trecut prin ample procese de renovare, a fost redeschisa, avand un numar de 107 camere de lux si o cafenea la parter.

Ce poti servi aici

In aceasta cafenea, pe langa produsele din cafea, se pot servi preparate din bucataria maghiara dar si din cea italiana.

Preturile nu sunt mici insa merita pe deplin traita experienta de aici:

Cappuccino/Latte Macchiato – 7,5 euro

Limonada – 7 euro

Ciocolata calda – 8,5 euro

Burger – 18 euro

Salata – 16,5 euro

Supa – 9 euro

Desert – 9 euro

Pentru rezervari, informatii privind meniul si altele, aici

Love,

A.C.

Summary
Description
New York Café din Budapesta este considerata cea mai frumoasa cafenea din lume si recunosc, am ramas fara cuvinte inca de la primul contact cu aceasta.

Comments