Beraria Hofbrauhaus din Munchen

Daca ajungi in Munchen, nu trebuie sa ratezi beraria Hofbrauhaus! Bere din belsug, brezeli, carnati bavarezi “weisswurst” si ciolan de porc, muzica bavareza, dans si voie buna, o mare de oameni, sute de halbe de bere care decoreaza peretii, incaperi impresionante cu vechi picturi pe tavane…am ajuns in cea mai mai renumita berarie din Bavaria. Doamne, ce mi-a placut seara asta!

O excursie in Bavaria parca nu e implinita fara o seara petrecuta in dulcele stil nemtesc, in locul care reprezinta parca cel mai bine felul bavarezilor de a se distra…de a bea. Galagia de pe fundal abia facea loc muzicii interpretate de formatia traditionala amplasata in mijlocul restaurantului iar vanzoleala si agitatia din jurul meu m-a facut sa nu pot sta locului nicicum.

Mi-am rotit capul, cand in stanga, cand in dreapta, la urletele de veselie ce se auzeau de la mesele vecine in timp ce ciocneau cu foc halbele de bere inainte de a le bea, am admirat curajosii care au incins dansuri pe muzica bavareza, m-am plimbat prin imensa berarie ca intr-un muzeu si intr-un final am degustat din delicioasele specialitati pregatite aici. Ospatarii imbracati in costume traditionale cara halbele zambind, sevind litri de bere de-odata, iar printre mese se plimba chelnerite cu cosuri atarnate de gat, de la care poti cumpara brezeli gigant.

Beraria a fost construita in anul 1589 de catre ducele Maximilian I, ca o extensie a fabricii de bere Hofbrau, aici producandu-se doar bere bruna. Fiul lui Maximilian, Wilhelm I, a inceput ulterior sa produca bere din grau, interzicand celorlalti producatori sa mai faca acest tip de bere. In 1806, Hofbrauhaus a devenit beraria regala la care nu avea acces oricine. Accesul publicului larg a fost permis incepand cu anul 1828 de catre regele Ludovic I.

Hitler insusi era un mare fan al berariei, locul unde acesta a tinut numeroase discursuri. Hofbrauhaus este practic locul in care a luat nastere Partidul Muncitoresc National Socialist German.

Astazi, beraria construita pe 3 etaje si o curte impresionanta, cu o capacitate de aproximativ 2000 de persoane, atrage turistii veniti din intreaga lume, sortimentele de bere si mancare fiind diversificate. Locul este populat la orice ora din zi ai ajunge, iar inspre seara este o adevarata provocare sa gasesti mese libere.

Lista de preturi o regasiti in pozele de mai jos:

Adresa: Platzl 9, Munchen.

Transport: Metrou: Marienplatz U3, U6, S1-8

Telefon: +49 89 290136100

Orar: deschis zilnic de la 9:00 la 23:30

Website: https://www.hofbraeuhaus.de/en/welcome.html

Love,

A.C.

Summary
Beraria Hofbrauhaus din Munchen
Article Name
Beraria Hofbrauhaus din Munchen
Description
Bere din belsug, brezeli, carnati bavarezi “weisswurst” si ciolan de porc, muzica bavareza, dans si voie buna, o mare de oameni...am ajuns in cea mai mai renumita berarie din Bavaria.

Comments