Castelul de lut din Valea Zanelor

Este plin Facebook-ul si Instagram-ul de poze de aici..plin, plin! 🙂 La inceput nu mi-a trezit interesul. In timpul constructiei am chiar trecut pe langa el in plimbarile mele, explorand satele din jurul Sibiului…si nu am oprit, chiar nu! Dar totusi, pentru ca am vrut sa vad ce e cu nebunia asta creata in jurul minunatului castel de lut, amplasat in Valea Zanelor…apropo, imi place cum suna asta, m-am incumetat intr-o zi calduroasa de vara sa aloc o ora, doua acestei locatii. Chiar nu aveam cum sa ratez locul asta atat de popular! Daca nu ati ajuns aici, va spun inca de acum sa nu va asteptati la ceva wow…cel putin asta este parerea mea. Castelul este interesant ca si constructie, iar locatia unde este amplasat, mirifica: in mijlocul naturii, pe malul unui rau de munte. Zona asta este oricum aproape de sufletul meu, m-am plimbat de nenumarate ori pe aici, am admirat privelisti superbe asupra muntilor Fagaras si m-am pierdut in padurea care duce catre varful Negoiu. Totusi, sunt convinsa ca lucrurile se vor schimba in momentul in care totul o sa fie pus la punct iar camerele de cazare si restaurantul vor fi functionale. Proiectul are toate sansele sa devina wow.

Momentan, partea interesanta este la exterior, in interior nefiind inca nimic amenajat. In curtea din spatele cladirii, pe malul raului este amenajata o terasa neconventionala din baloti de paie unde poti sa te relaxezi la o limonada.

Castelul din poveste a fost construit in totalitate din materiale naturale: pamant, apa, paie, nispi, lemn. Arhitectura neobisnuita si locatia aleasa dar si curajul proprietarului de a porni acest proiect, merita toata stima. 

Pretul unui bilet – 5 lei. 

Taxa foto album – 200 lei

Program vizitare: L-D 10:30-16:30

Website: http://www.valeazanelor.ro/

Cum ajungi aici?

Plecând din Sibiu, trebuie să te îndrepți spre Brasov, pe Drumul European E68. In dreptul localitatii Porumbacu de Jos, se urmeaza drumul din dreapta, catre Porumbacu de Sus. In 9 km, vei ajunge la el.

Love, 

A.C.

Summary
Castelul de lut din Valea Zanelor
Article Name
Castelul de lut din Valea Zanelor
Description
Arhitectura neobisnuita si locatia aleasa dar si curajul proprietarului de a porni acest proiect, merita toata stima. 

Comments