Parcurile naționale din Serbia. Descoperă comorile din vecini!

În Serbia, natura este grandioasă, aceasta impresionând prin diversitate, de la râuri largi și câmpii în nordul țării, la zone deluroase decorate cu livezi de pomi fructiferi în partea centrală, până la canioanele impresionante ale râurilor și înălțimile uluitoare ale munților.

Credit foto: Tourist Organization of Serbia

Alexandra Cristian - Fruska Gora 2 Branko Radicevic 1
Alexandra Cristian - Fruska gora vinograd vino wine wineyard 4 Luka Sarac 1

Un astfel de mediu invită la aventură. Coborâți pe schiuri de pe vârful însorit al muntelui, iar în sezonul călduros, vâsliți de-a lungul unui râu sau vizitați natura neatinsă călare pe cal! Vă plac activitățile mai liniștite și relaxarea? Aruncaţi undiţa în Dunăre sau Sava! Admirați și fotografiați specii rare de păsări și animale! Bucurați-vă de plimbare!

În Serbia, în natură, există un loc pentru fiecare: pasionați de aventură sau oameni creativi, iubitori ai activităților de agrement dar şi pentru cei care doresc doar să se relaxeze.

Parcul National TARA

Dacă am întreba un urs unde și-ar dori să trăiască în libertate, cu siguranță ar alege Muntele Tara. Veniți şi convingeţi-vă! Există tururi organizate pentru a observa urșii în sălbăticie. Această lume neobișnuit de pitorească, mărginită de râul Drina, este situată în vestul Serbiei, pe muntele acoperit de păduri de conifere, presărat cu trasee pentru drumeții și ciclism.

Credit foto: Tourist Organization of Serbia

Alexandra Cristian - Tara mountain Banjska stena viewpoint nature by Branko Radicevic 1
Alexandra Cristian - Tara Milos Karaklic 2 1

Parcul Național ĐERDAP

Ce se întâmplă când o întindere uriașă de apă și un masiv muntos se ciocnesc şi nimeni nu vrea să facă un pas înapoi? Se formează Đerdap, cel mai mare defileu din Europa. Carpații nu s-au retras, dar marea putere a Dunării și-a găsit drumul. Poate fi vizitat cu barca, maşina, bicicleta sau pe jos, iar dacă urcaţi în locurile de observare, puteți privi lumea prin ochii unui vultur.

Credit foto: Tourist Organization of Serbia

Alexandra Cristian - Dunav Djerdap Luka Sarac 1 1
Alexandra Cristian - Dunav Djerdap Luka Sarac 2 1

Ce ziceti? V-am convins sa vizitati Serbia?

Detalii gasiti si aici: https://www.srbija.travel/

Love, A.C.

Comments