Unde si cand gasesti lalele in Olanda

Olanda este tara lalelelor, floarea regina gasindu-se la orice pas, in orase, in parcuri, la ferestre, pe campuri. Daca vrei sa ajungi in Olanda cand lalelele sunt inflorite, cand campurile sunt colorate in cele mai frumoase nuante, atunci trebuie sa stii din capul locului ca trebuie sa vizitezi tara in lunile de primavara.

Imaginea iconica cu campurile de lalele m-a urmarit de multa vreme si tare mult mi-am dorit sa descopar intinderile nesfarsite de culoare. Frumusetea acestor locuri este recunoscuta in toata lumea asa ca daca intentionati sa vizitati Olanda, excursia trebuie sa fie foarte bine programata din timp. Pentru a nu avea surpriza de a ajunge aici si in locul spectaculoaselor campuri inflorite sa gasiti tulpini verzi sau taiate, trebuie sa tineti cont de perioada in care alegeti sa calatoriti.

Cand sunt lalelele inflorite

Cea mai buna perioada pentru a vizita Olanda, cand spectacolul este senzational pe strazi si in mijlocul naturii, cand campurile sunt invadate de culoare iar emotiile invadeaza sufletele vizitatorilor, este in lunile martie – aprilie. Lalelele incep sa infloreasca in luna martie iar la inceputul lunii mai incep sa se culeaga.Totul insa depinde de vreme din an. Asadar, perioada perfecta, fara a avea parte de suprize neplacute, este a doua jumatate a lunii aprilie.

Unde gasiti lalele in Olanda

Lalele veti gasi la tot pasul, insa daca sunteti in cautarea unei explozii de culoare, trebuie sa ajungeti aici:

Gradinile Keukenhof – Gradina Europei, Keukenhof din Olanda, cea mai frumoasa gradina de flori de primavara din lume, un loc plin de magie, o destinatie pe care o recomand din tot sufletul celor care iubesc florile si nu numai. Parcul este situate in oraselul Lisse, intre Amsterdam si Haga. Asadar, daca vrei sa mergi la sigur, aici vei gasi cu siguranta lalele. Important este sa ajungi aici in perioada in care gradina este deschisa si lalelele inflorite. Parcul este deschis incepand cu ultima saptamana din martie, pana in a doua saptamana din mai. Cea mai buna perioada este ultima saptamana din aprilie, cand florile sunt inflorite iar spectacolul garantat. Mai multe detalii, aici: Keukenhof, gradina Europei.

Lisse – este un orasel amplasat la 55 km de Rotterdam si 33 km de Amsterdam si este cea mai renumita loctie pentru admirarea lalelelor. Desi localitatea este de obicei asociata cu gradinile Keukenhof, in jurul acesteia exista numeroase campuri de lalele. Acestea se pot admira chiar de pe drum insa pentru senzatii incredibile, plimbarea cu bicicleta pe alei, este o optiune mai buna. Lisse gazduieste chiar si un muzeu dedicat industiei lalelelor din Olanda, Museum de Zwarte Tulp.

Bollenstreek  sau Bulb District – este una dintre cele mai populare zone cu campuri de lalele din Olanda si se intinde pe o distanta de 30 km, intre Haarlem si Leiden. Districtul include orasele Hillegom, Lisse, Noordwijk, Noordwijkhout, Teylingen si Katwijk. Campurile colorate se gasesc in nordul Olandei, la sud de Amsterdam. Cea mai buna perioada de vizitare este jumatate lunii Aprilie, mai ales ca in aceasta perioada se desfasoara in Amsterdam si Festivalul lalelelor. Daca nu sunteti cu masina, veti putea calatori cu trenul din Amsterdam pana in Haarlem sau Leiden, iar de acolo, plimbarea pe langa sirurile multicolore se poate continua pe bicicleta. Aleile pregatite pentru amatorii deplasarii pe doua roti va vor conduce intr-o lume de poveste. Cea mai frumoasa ruta este cea intre Noordwijk si Noordwijkhout.

Noordoostpolder – una dintre cele mai mari regiuni in care se cultiva lalele este Noordoospolder, aflat langa golful Marii Nordului, Zuidezee. Acesta a fost format in urma prabusirii naturale a unui dig, accident care a cauzat decesul a catorva zeci de mii oameni iar Amsterdam a obtinut iesirea la mare. Solul  de aici s-a dovedit perfect pentru cultivarea lalelelor, iar regiunea a devenit o atractie importanta pentru iubitorii florilor. Turistii se pot bucura de evenimentele organizate, de peisaje incantatoare, de plimbari cu bicicleta si de gradinile in care sunt cultivate peste 2000 de tipuri de lalele.

Flevoland – in urma cu aproximativ 50 de ani aceasta zona era acoperita de ape, iar in urma digurilor solul a devenit ideal pentru cultivatorii de lalele. Astazi zona din jurul oraselor Zeewolde, Dronten si Lelystad ofera tablouri autentice cu campuri de lalele.

Love,

A.C.

Summary
Unde si cand gasesti lalele in Olanda
Article Name
Unde si cand gasesti lalele in Olanda
Description
Olanda este tara lalelelor, floarea regina gasindu-se la orice pas, in orase, in parcuri, la ferestre, pe campuri. Daca vrei sa ajungi in Olanda cand lalelele sunt inflorite, cand campurile sunt colorate in cele mai frumoase nuante, atunci trebuie sa stii din capul locului ca trebuie sa vizitezi tara in lunile de primavara.

Comments