Abatia din Rottenbuch, Bavaria-Germania

Biserica din Rottenbuch este impresionanta, impunatoare, o imensa capodopera alba cu ornamente si picturi realizate cu maiestrie, una dintre cele mai spectaculoase si poate chiar cea mai frumoasa descoperita de mine pana acum. La exterior, cladirea alba si simpla nu spune nimic, nu te anunta in niciun fel ca urmeaza sa patrunzi intr-un loc care te va fascina instant. Odata deschisa usa de la intrare, am ramas fara respiratie in fata bijuteriei descoperite iar frigul resimtit acolo mi-a inghetat uimirea pe fata…ma aflam intr-o biserica de gheata.

Alexandra Cristian - 20180408 154234
Alexandra Cristian - 20180408 154607

Toate elementele sunt perfect combinate, culorile, formele par a se contopi intr-un minunat spectacol vizual: interiorul baroc realizat cu tencuiala decorativa stucco de culoare alba, cu accente de roz si bleu, statui si finisaje decorative aurii, tavanul boltit, arcadele si coloanele bogat impodobite. 

Abatia Rothenbuch a fost construita in stil romanic intre anii 1085-1125 ca o manastire augustiniana, pe terenul ducelui Welf I al Bavariei. In secolul al XVIII-lea, biserica a fost decorata in stil baroc de catre pictorul Matthaus Gunther si de catre zidarul in stucco, Josef Schmuzer.

Program de vizitare:

Iarna intre orele 08:00 – 18:00

Vara intre orele 08:00 – 19:00

Cum ajungeti aici?

Rothenbach este situat la aproximativ 90 km de Munchen, in apropierea statiunii de schi Garmisch-Partenkirchen.

Daca doriti sa va cazati in Munchen, recomand hotelul Hotelul Demas, amplasat la aproxmativ 1 km distanta de centrul orasului. Hotelul a fost o alegere perfecta datorita amplasarii in centrul orasului, a serviciilor, dimensiunii camerei, a curateniei dar si a micului dejun. Pret pe noapte 84 euro. Parcarea nu este inclusa, insa veti gasi parcari private in apropiere.

Ce puteti face in Munchen, obiective turistice si alte informatii utile, in articolul O zi in Munchen.

In apropiere este si renumitul castel Neuschwanstein, despre care gasiti mai multe detalii, aici: Castelul Neuschwanstein

Nu ratati casele pictate din localitatea Oberammergau, aflata la mica distanta! Mai multe detalii, aici: Casele pictate din Oberammergau, Bavaria.

Love,

A.C.

Comments