5 motive sa vizitezi orasul Mayrhofen, Austria

Mayrhofen este cel mai mare oras din regiunea Zillertal Austria. Amplasat in inima Tirolului, la o ora distanta de Innsbruck, este o destinatie perfecta pentru iubitorii sporturilor de iarna dar si pentru amatorii de plimbari pe trasee montane pe timp de vara. Iarna, eleganta statiune ofera numeroase optiuni pentru schiorii profesionisti si amatori deopotriva. Pe muntele “Penken”, cei mai curajosi coboara pe pantele abrupte ale partiilor negre iar cei care cauta adrenalina maxima isi incearca norocul pe cea mai inclinata partie din Austria – Harakiri. Pe “Ahorn”, partiile line de culoare albastra sunt ideale pentru familiile cu copii sau pentru incepatori.

Orasul este cochet, cu stradute inguste si case cu arhitectura tiroleza, imbracate in picturi impresionate. 

Aici, sunt numeroase apres-ski-uri unde amatorii de distractie pot petrece pana dimineata. 

Alte informatii legate de zona Zillertal, in articolul: La schi in Zillertal, Austria

Iata de ce nu trebuie sa ratezi orasul Mayrhofen:

Partiile de schi – zona Mayrhofen Bergbahnen

136 km de partii

57 lifturi

Accesibil din Mayrhofen

Mai multe detalii, aici: Mayrhofner Bergbahnen

Foto: Mayrhofen

Pentru incepatori, Muntele Ahorn ofera partii line, perfecte pentru sesiuni de coborare usoara, pe schiuri sau snowboard. Pentru cei care cauta adrenalina sau prefera coborarile pline de actiune, pe Muntele Penken vor gasi parcuri de zapada si partii rosii si negre, cu un grad de dificultate mai ridicat. Tot aici, e cea mai abruta partie din Austria, Harakiri.

Pentru pauze tratate cum se cuvine, in mijlocul unor peisaje de basm, terasa Igloo Village White Lounge, ofera diverse bauturi si preparate autohtone.

 Partia Harakiri

Partia cu cea mai mare inclinatie in Austria, 78%. Este spectaculoasa! Aici doar cei cu adevarat curajosi, in cautare de adrenalina isi incearca norocul de a ajunge pana jos, pe schiuri sau snowboard si nu rostogolindu-se.

Partia are o lungime de 1500 m si o latime de 375 m iar datorita inclinatiei speciale, este intretinuta cu un utilaj special securizat.

Orasul si distractia din apres ski-uri

Orasul este spectaculos si o atractie in sine. Stradutele romantice iti arata numeroase buticuri cu suveniruri, terase cochete dar si hoteluri impresionante. Oraselul poate fi strabatut rapid pe jos, dintr-un capat in celalalt, dar opririle in fata cladirilor cu arhitecturi specifice zonei sau barurile si cafenelele te pot determina sa petreci o dupa amiaza intreaga aici.

Pentru petrecareti, cluburile si apres-ski-urile din oras pot fi ideale pentru petreceri pana in zori de zi.

Gama diversificata de activitati pe timp de iarna

In afara renumitelor partii de schi, disponibile pentru toate categoriile de schiori, traseele de schi fond sunt o optiune pentru iubitorii acestui sport. Pentru cei care nu schiaza sau vor sa incerce altceva, regiunea ofera numeroase alternative: piste de sanius, patinoar dar si trasee turistice speciale pentru perioada iernii, dedicate iubitorilor de natura. Plimbarile in aer liber se pot incheia apoteotic cu o zi de relaxare in unul din centrele SPA din zona. 

Traseele montane pe timp de vara

Vara, cele 55 de varfuri semete care se ridica pana la 3000 de m, reprezinta paradisul alpinistilor dar si a iubitorilor drumetiilor montane. Bicilistii au parte de trasee provocatoare in mijlocul parcului Alpilor Zillertal care se intind pe 422 km².

Familiile cu copii au si ele parte de surprize, in zona organizandu-se numeroase activitati pentru cei mici.

Love,

A.C.

Summary
5 motive sa vizitezi orasul Mayrhofen, Austria
Article Name
5 motive sa vizitezi orasul Mayrhofen, Austria
Description
Mayrhofen este cel mai mare oras din zona Zillertal Austria. Amplasat in inima Tirolului, este o destinatie perfecta pentru iubitorii sporturilor de iarna.

Comments