Daca nu ai fost pana acum la Hanul Basa, trebuie neaparat sa ajungi! Te roggg…nu rata locul asta si iti promit ca nu o sa iti para rau! Chiar mi-ar face o deosebita placere sa aud si parerea ta dupa ce gusti din specialitatile traditionale secuiesti, din gulasul facut la mama lui acasa, din fasiile de ciolan cu cartofi prajiti in tigaie, toate asezonate cu sos de usturoi si aranjate migalos intr-o tavita…si daca mai poti, incheie apoteotic masa cu un vargabeles autentic!
Cei de la Hanul Basa au folosit o serie de ingrediente care le garanteaza succesul: atmosfera autentica, muzica si voie buna, decor traditional, servire ireprosabila si nu in ultimul rand mancarea delicioasa.
Meniul este diversificat, aici vei gasi specialitati din pui, porc, vita, miel, ciorbe si supe, salate, preparate pentru vegetarieni si deserturi. Specialitatile casei suna cam asa:
- Tocanita de vita pregatita cu condimente unguresti, usor piscator, cu cuscus de casa, prajit si fiert bine – 24 lei
- Cotlet de porc umplut cu bunatati, cu garnitura de cartofi, ceapa si piper – 22 lei
- Muschiulet de porc imbogatit cu tocanita de ficatei, mazare verde si mustar, cu garnitura de orez – 22 lei
- Felii de ciolan prajit, varza calita murata si mamaliga – 22 lei
- Tocanita de oaie cu cartof razuit si condimente – 22 lei
- Supa Gulas – 14 lei
Meniul intreg, aici: Meniu Hanul Basa.
Hanul Basa functioneaza de 120 ani…da, nu am pus nicio cifra in plus:) In anul 1897, Nasul Basa a construit hanul care functioneaza de atunci ca restaurant.
Adresa: Sat Borzont, strada Principala, 131, DN13B, judet Harghita – pe drumul dintre Sovata si Gheorgheni.
Program: L-D – 08:00 – 23:00
Cei de la Hanul Basa organizeaza si diverse calatorii in judetul Harghita: Calatorii in judetul Harghita.
Daca ajuni in zona, nu rata statiunea Sovata – iata aici: 5 motive pentru care merita sa vizitezi Sovata.
Love,
A.C.