5 motive sa vizitezi Sovata

 

Am anumite locuri preferate in Romania…locuri pe care le vizitez cu regularitate in decursul anului, iar Sovata este unul dintre ele. Am putut sa vad cu ochii mei cum statiunea s-a schimbat in bine de-a lungul anilor si imi face o deosebita placere sa ajung in zona, ori de cate ori am ocazia. Drumul de la Sibiu pana aici este spectaculos, satele traditionale sasesti ma incanta deopotriva.

Traseul pe care il urmez de fiecare data este: Sibiu-Medias-Sighisoara-pe directia Mures, in Balauseri, se face dreapta catre Sovata (144 km).

Sovata, este o statiune balneara, amplasata la poalele Muntilor Gurghiu, la 60 km de Targul Mures, recunoscuta la nivel european din 1850.  Lacurile de aici au efecte terapeutice, dintre ele cel mai cunoscut fiind Lacul Ursu. Dealurile impadurite, aleile amenajate de jur imprejurul lacurilor, restaurantele si hotelurile cu baze de tratament ofera posibilitati pentru odihna, relaxare si tratament. Hoteluri cu baza de tratament – Danubius Sovata si Alunis Sovata.

Iata, 5 motive pentru care merita sa vizitezi Sovata:

  1. Lacurile Ursu, Alunis, Verde, Negru, Rosu, Mierlei, Serpilor, au ape clorurate si sodice si prezinta fenomenul de heliotermie. Deasupra apei sarate exista un strat de apa dulce provenita din precipitatii, strat care nu se amesteca cu apa sarata, actionand ca un izolator termic. Asadar, temperatura apei se mentine calda. Poti vizita si te poti imbaia in cel mai mare lac helioterm din lume si unicul din Europa – Lacul Ursu.
  2. Poti beneficia de tratament, apa lacurilor din statiune precum si namolul din ele avand efecte tamaduitoare. Afectiuni care se pot trata la Sovata: boli ginecologice, afectiuni degenerative, inflamatorii, reumatismale, afectiuni ale sistemului nervos, tulburari endocrine, boli cardiovasculare. Tratamentele includ bai calde in cada sau bazin, cu apa din lacuri, impachetari cu namol, kinetoterapie, electroterapie, hidroterapie, sauna, gimnastica medicala. Informatii preluate de pe site-ul: http://www.sovata.ro/tratament.html
  3. Poti admira unele dintre cele mai frumoase peisaje, toamna. Lacurile, aleile, bancile sunt acum pline de frunze multicolore. Garantez ca veti obtine cele mai spectaculoase fotografii de peisaj. Mai mult, aerul curat, dealurile impadurite, te vor face sa iti doresti sa revii aici si vara.
  4. La 30 km de Sovata spre Gheorgheni, vei gasi unul dintre cele mai bine restaurante cu specific secuiesc – Hanul Basa. Aici te vei putea delecta cu specialitati traditionale: gulas, ciolan, fripturi, gratare dar si deserturi delicioase: vargabeles, somloi, clatite si altele. Noi am testat gulasul, feliile de ciolan la cuptor cu cartofi prajiti si varza murata. Meniul intreg il gasiti aici: Hanul Basa.
  5. La 16 km este Salina Praid. Baza de agrement din salina este amenajata la o adancime de 120 m fata de suprafata, aici regasindu-se terenuri de joaca pentru copii, spatii de creatie si agrement, cafenea, cinema 3D si o farmacie cu produse naturiste. Microclimatul salinei este benefic in anumite probleme de sanatate. Mai multe informatii, aici: http://www.salinapraid.ro/slider-home

…si daca motivele de mai sus nu v-au convins, imaginile o vor face cu siguranta! 

Love,

A.C.

 

 

Summary
5 motive sa vizitezi Sovata
Article Name
5 motive sa vizitezi Sovata
Description
Am anumite locuri preferate in Romania...locuri pe care le vizitez cu regularitate in decursul anului, iar Sovata este unul dintre ele.

Comments