Volterra, orasul vampirilor si al alabastrului

In ziua in care am vizitat Volterra, aveam pe lista San Gimignano si Monteriggioni, toate amplasate in renumita regiune Chianti. Ziua a inceput cu orasul turnurilor frumoase, agitatul San Gimignano si s-a continuat cu Volterra, un oras mult mai linistit dar si mai putin atractiv decat cel dintai. Totusi, nu am gasit loc din Italia care sa imi displaca, dar mai ales, nu am gasit colt de Toscana care sa nu fie pe sufletul meu.

Stradutele din Volterra spun povesti pe care le poti descoperi in tihna. Cladirile pietruite, de culoarea untului si strazile in panta, ascund si aici numeroase magazine care mai de care mai cochete. In piatete, terasele par neincapatoare pentru turistii aflati in cautarea unui colt de umbra. Atmosfera este una placuta iar plimbarea pe stradutele in panta iti pune la incercare rezistenta. Si aici se deschid peisaje de poveste asupra vailor intinse, colorate in nuante diferite de verde.

Cocotat in varf de deal, in deasupra Val’Elsa, Volterra este un oras cetate care ofera pe langa atmosfera autentica a burgului medieval, cladiri incarcate de istorie si peisaje de poveste asupra intinderilor care il inconjoara. Intrarea in cetate se face pe poarta Arco Etrusco si furat de mirajul labirintului de strazi, vei ajunge imediat in piata principala, Piazza dei Priori inconjurata de cladiri emblematice dintre care cele mai importante,  impozantul Palazzo dei Priori si Cassa di Risparmio di Volterra.

Orasul cu origini etrusce este extrem de bine conservat si desi ofera atractii turistice interesante, este mult mai putin vizitat decat San Gimignano, Montepulciano sau Pienza. Totusi, Volterra a devenit mult mai cunoscut odata cu lansarea filmului Twilight Saga, unde locatia era cel mai sigur loc pentru vampiri. In a doua parte a seriei, New Moon, clanul vampirilor Volturi numeau isi aveau resedinta in Volterra. Orasul a devenit de atunci o atractie, mai ales pentru cei pasionati de aceasta trilogie desi filmarile nu au avut loc aici, ci in Montepulciano.

Locul este renumit si pentru obiectele din alabastru, material din care se realizeaza bijuterii, obiecte de décor, vase dar si suveniruri. Aici turistii au ocazia de viziteze un atelier in care se lucreaza in alabastru dar si muzeul Alabaster Ecomuseum, locul unde sunt expuse piese vechi, unele dintre ele chiar din vremea etruscilor.

Cele mai importante obiective turistice din Volterra:

Piazza del Priori cu Palazzo dei Priori si Palazzo Pretorio

Palatul Viti

Domul din Piazza San Giovanni si Baptiserul

Muzeul Etrusc

Arco Etrusco

Teatrul Romano

Love,

A.C.

Summary
Volterra, orasul vampirilor si al alabastrului
Article Name
Volterra, orasul vampirilor si al alabastrului
Description
Cocotat in varf de deal, Volterra este un oras care ofera pe langa atmosfera autentica a burgului medieval, cladiri incarcate de istorie si peisaje de poveste.

Comments